2011/11/09

Negende bericht - de Kaapse vlakte - 9 november

We zijn nog tot morgen 10 november in en rond Kaapstad, of Cape Town, op de Kaapse vlakte. Er is zoveel te zien en te vertellen, en zo weinig tijd om te schrijven, maar toch.
Marta (foto 24) is de leidster in de praktijk van de diaconale raad van Wesbank. Met haar sterke team zusters, verzorgt ze de behandeling en verdeling van gezonde voedselpaketten en maaltijden aan behoeftigen in Wesbank, waar de armoede aanzienlijk is. Zij doet haar Bijbelse naam (Marta) eer aan. Zij denken vooral aan groente (vitaminen). Prachtig werk!
We denken als visitatieteam af en toe aan ons eigen 'groepsproces'. Daarom een middag niet 'de hei op', maar: de berg op, en wel de Tafelberg aan Afrika's zuidpunt. Wat een land en wat een uitzicht! We zien de Atlantische en Indische oceaan elkaar ontmoeten, maken daarboven een valwind mee (waarbij je zo van 25 graden door de plotseling opstekende wind terugvalt naar een gevoelstemperatuur van ongeveer 10 graden), en komen weer veilig op de Kaapse vlakte aan (foto 23).
Op zondag gaan we naar de kerk, waar iedereen op z'n zondags verschijnt (foto 22).
Ook overstekende giraffes hebben we ontmoet (de foto is nog vanuit het wildpark bij Pretoria). Foto 21.
Broeder en zuster Koning uit Leek leiden activiteiten in Leiden, een buitenwijk van Kaapstad (op de Kaapse vlakte). Ook een breigroep, wat een mooi sociaal werk is, in meerdere opzichten. (Foto 19).
Maar er wordt ook een lekker hapje gegeten, en aan Bijbelstudie gedaan. De hapjes worden bekostigd vanuit het verjaardagsfonds van de kerkelijke gemeente Grootegast (Foto 20).
Mooi om met eigen ogen te zien, dat diaconale hulp terecht komt, waarvoor het bedoeld was! We bereiden ons nu voor op de conferente, de Indaba, op vrijdag 11 en zaterdag 12 november aanstaande. ...

1 comment:

Anonymous said...

Mooi om jullie samen op de Tafelberg te zien!!! Het kan er inderdaad erg koud zijn weet ik.
Leuk dat jullie ook werden herinnerd aan het Goededoelenfonds Tsepong!
Een goede en gezegende conferentie toegewenst!

Hartelijke groet,

Jan en Karolien