2011/11/12

Tiende bericht - Pretoria INDABA

Het is zaterdagmiddag, en de INDABA is net besloten. Een Indaba is letterlijk vertaald een soort Nieuwsconferentie, een actualiteitenbijeenkomst ofzo. De Indaba die wij mochten bijwonen duurde van vrijdagmorgen tien uur, tot vanmiddag vier uur, met een onderbreking om even te slapen, maar nu hebben we het ook gehad... pfffffff, en lekker warm hier, dertig plus. Maar gelukkig allemaal gezond en wel. En af en toe was er ook pauze! (foto 26)
Reverend (ds.) Henk Folkers hield een toespraak met powerpoint op de Indaba over de situatie van de kerken hier, als buitenstaand adviseur mocht hij zijn licht laten schijnen. De mensen hier vonden het zeer verhelderend! (foto 25)
Als gezamenlijke visitatoren mochten we een indruk geven van wat ons hier opgevallen was, ook samengevat in een presentatie, en ook dat is wel aangekomen, is onze indruk.
Voor ons was het leerzaam te vernemen wat er zoal in de Zuid-Afrikaanse kerken kan spelen en daadwerkelijk speelt. Echt boeiend en leerzaam voor ons. En nu breken er enkele dagen van rapportage aan, tot we dinsdag hopen te vertrekken, terug naar Nederland. Op zijn zuid-afrikaans gezegd, mag ik u, beste lezer, vragen 'ons te verskonen, voor enige tijd', zodat wij ons op dit rapport kunnen concentreren. Maar morgen eerst zondag, dag van aktieve rust, met die Nagmaal ...

No comments: