2012/07/03

Eerste log uit Curaçao

Eerste log, 3 juli 2012 Het is 3 juli, we zijn vrijdag 30 juni goed aangekomen op Curaçao. Bijna voor dag en dauw (06.00 u.) vertrokken we uit Grootegast, en we kwamen precies 16 uur later aan op het eiland Aruba (fotoos 14 en 15), waar we over moesten stappen. Hier moest de klok 6 uur terug (tijdverschil), en zodoende was het pas 16.00 in de middag. Op Aruba hebben we genoten van de vissen, die we van onze huiskring meekregen (foto 13). Om ter plekke creatief mee aan de slag te gaan. Bedankt! Jullie zullen van het resultaat nog horen. Om 18.30 u. vertrokken we naar Curaçao, omdaar 19.30 u. aan te komen. Eén van de eerste dingen die we deden was mama Sillé begroeten. Zij woont mooi, vlakbij de havens van Willemstad (foto 12), en in het straatje voor mama’s huis verstopte een zeekrab, zo uit de haven, zich onder een auto. (foto 11). Toen hij ontdekte dat ik hem wel zag, kwam hij dreigend naar voren (foto 10). Kenmerkend op Curaçao zijn ook de bijna Nederlandse windmolens, gebruikt om grondwater op te halen voor de waterput. (foto 9). Mama en Madeline praten ondertussen behoorlijk bij (foto 8). En we genieten van de natuur. Er zijn hier veel vogels. Het geelbuikje (barika heel) vliegt in en door mama’s huis (foto 6 en 7), en de kolibri’s (kleinste vogeltjes ter wereld) vliegen hier rond als bijen en vliegen, zo veel (foto 4 en 5). De passiebloem, waarvan wij de vrucht gebruiken als smaakje in de yoghurt (Maracuja), groeit hier in de bermen, en de naam is in feite een verwijzing naar het lijden van Christus (de bloem lijkt een beschildering van Christus’ kruisdood – foto 3). Mama heeft ook de granaatappel in haar tuintje, die ik er drie jaar geleden pootte (foto 2). Zondag hadden we goede kerkdiensten, daarover schrijf ik in een volgend blog iets meer. Maandagavond hadden we een feest, want één van de gemeenteleden werd 50 jaar (foto 1). Dus, we vermaken ons!

3 comments:

Geertien said...

Hoi Roel en Madeline,
wat mooi om te horen dat jullie goed zijn aangekomen, en dat jullie vanaf het begin genieten...van de mensen en van de natuur!!
We zijn erg benieuwd naar de volgende blog!
Gods zegen toegewenst!
Groetjes Geertien en Gerard

Anonymous said...

Hallo Roel en Madeline,

Gefeliciteerd met het aangenomen beroep naar Zaltbommel! Maar nu eerst genieten van familie en natuur, até em breve, Marco en Janete

Tjeerd en Ineke said...

Hallo Roel en Madeline, Fijn van jullie te horen en zien. Bij het lezen van je blog moest ik denken aan psalm 4. Geniet van de ruimte!