2011/10/28

Derde bericht: Storm in Zuid-Afrika

Dat klinkt heftig: Storm in Zuid-Afrika, en de lucht werd in een mum van tijd pikzwart, daarna onweer, weerlicht, en wij moesten weg. Dus tussen de lichtflitsen door het busje in, en aangekomen bij onze bestemming begon het te regenen, en dat werd na een tijdje: plenzen.
Een tropische regenbui, maar we zaten onder een goed dak, en een braai (barbecue) was in voorbereiding, dus het was dik voor elkaar.
Op foto 9 een blik vanuit ons huisje, waar we bivakkeren, op het huis van de buren, tijdens deze storm. De palmboom stond vervaarlijk te zwaaien in de wind, maar alle bladeren zijn eraan gebleven. Het mooie rieten dak is in feite een dak van olifantsgras(foto 9). Toch wonen er veel meer mensen in huizen met een dak van zink. Dat is minder praktisch, omdat het minder goed isoleert tegen hitte en koude, maar het is moderner en daarom meer in trek. Een rieten dak lijkt sober en is ouderwets; en die beide wil je toch liever niet zijn?
We bezoeken heel veel mensen die betrokken zijn bij het zendingswerk. Daarvoor zijn we hier tenslotte. Eén van de zendelingen is: pastor Jerry Mhlanga. Hij werkt in een gemeente in Soshanguve Zuid. De gemeente heeft ongeveer 150 leden. Jerry is getrouwd met Togo, en ze hebben vier kinderen. De jongste twee is een tweeling. Ze zijn als poppen, zo mooi. Hier Jerry met één van hen (foto 8).
Met ons is het goed. We hebben er een geweldig mooie, maar pittige werkweek opzitten, en morgen (29 oktober) mogen we een dag vrij: we gaan .... op safari.

1 comment:

Anonymous said...

Ga niet op de fiets op safari.....
Groetjes en geniet het!! J & K