2011/10/23

Eerste bericht vanuit Zuid-Afrika - 23 Oktober

Dit is het eerste bericht vanuit Zuid-Afrika van ons. We zijn hier voor zendingsdoeleinden, en via deze pagina willen we af en toe laten horen hoe het ons vergaat.
Wij zijn donderdag goed aangekomen, en hebben 's avonds kennis gemaakt met zuid-afrikaanse broeders en zusters, en zijn vrijdag ons werk begonnen. Vooral voorbereidend, en vrijdagavond en zaterdag hebben we een studievergadering gehad over het zendingswerk in Zuid-Afrika, met betrokken vertegenwoordigers, samen ongeveer 18 personen, heel werkbaar en zinvol.
Vandaag is het zondag, en we hebben vanmorgen de kerkdienst in Soshanguve (een soort township met meer dan 40.000 inwoners) meegemaakt. In de wijk F4. Daar heeft zendeling Piet Magagula de leiding, en hij doet dat zo goed, en betrekt er zoveel mensen in. Tijdens de hele kerkdienst heeft hij zelf geen woord gezegd. Dat vind ik knap. (Ik ken de verleidingen op dit gebied).
Met ons is het goed. Vanavond bezoeken we nog een kerkdienst in Pretoria.
We genieten erg van de natuur. Meest opvallende boom is de lila Jacaranda, die nu bloeit. Onbeschrijflijk mooi. (zie onderste foto 1)
Meest opvallende vogel tot nu toe: Hadida, een soort Ibis-achtige. Die schreeuwt net zo hard als een reiger, alleen dan veel vaker, en ze zijn met meer. Dus daar genieten we in de vroege ochtend van. (Foto 2).
De bovenste foto is dus van vanmorgen: wij in F4, Soshanguve. Wat was het mooi en indrukwekkend en hartelijk.
Morgen gaan we gericht aan het werk. Ik hoop over enkele dagen weer eens iets op deze pagina te zetten.
Groeten van ons hele team. Tshwane (Pretoria), zondagmiddag 23 oktober, 17.15 uur

No comments: