2011/10/27

Tweede bericht uit Zuid-Afrika - kinderen ....

We zijn al een week op reis. De eerste week zijn we in Pretoria en omgeving, en de tweede ook. We zijn lekker aan 't werk, en ons werk betekent: praten en evalueren, enzo. Maar ook de steden en buurten in, om met de mensen te praten, en het leven hier te proeven, een beetje, voor zover dat kan in korte tijd.
Zo doen we af en toe een school aan. En met niemand leg je gemakkelijker contact dan met kinderen. Een goede manier om Henk voor te stellen. Hij begon gewoon een eenvoudig lied te zingen met gemakkelijke gebaren: hoofd knie en teen, geloof ik. En je gelooft het of niet, maar binnen twee minuten zongen en gebaarden alle kinderen mee. Hiernaast zie je Henk met het ad hoc kinderkoortje. (foto 5)
Jaap, ook in ons team, kreeg uiteindelijk aan elke vinger een schoolkind, zo wijs waren ze met hem. Hier zie je er alvast een paar (foto 6).
We hadden zoveel plezier samen, dat de kinderen als in een echt koor, in het speelkwartier, lieten horen hoe goed ze zingen konden. Ze wisten van geen ophouden. Het ene lied na het andere kwam er steeds vuriger uit. Marco (links) en Hans (wit) kijken bewonderend toe (foto 7). Het was een hoogtepunt in deze dagen: God-lof-zingende kinderen.

2 comments:

Anonymous said...

Fijn dat het goed met jullie gaat. Mooie foto van Jaap met de kinderen. Een gezegende reis toegewenst. Groeten, Jitze (zoon van Jaap)

Tjeerd en Ineke said...

Wat mooi dat jullie dit zo mogen meemaken. We hopen dat de dagen niet te snel gaan. Geniet ervan!

En bijzonder ook dat zingen. Rinette stuurde wel eens een filmpje. Prachtig, we hebben er wel beeld en geluid bij :)