2011/10/30

Vijf voor zes (5 voor 6)

Vandaag zaterdag: vrije dag om even bij te komen van alle bezoeken en gesprekken, en wij mogen op safari met zuidafrikaanse teamleden. Dat betekent: naar de Pilanusberg, een reservaat van een omvang als ongeveer onze polder Flevoland, schat ik.
We vertrokken om 7 uur 's morgens, en we hoorden dat het park om half 7 's avonds dicht gaat. We hebben de hele dag gereden, en langzaam opende de wereld van het Wildlife zich voor ons: we zagen giraffes, hippopotamus (nijlpaarden), olifanten, steenbokkies, zebra's, blauwe wildebeesten (lijken op gnoe's), bavianen, kudu's, en nog veel meer soorten bokken en dergelijke.
Maar de koning van de dieren van Afrika, de Leeuw, die zagen we maar niet.
Het werd vier uur en later, en allemaal dachten we aan: leeuwen. We speurden en keken, maar nee, geen leeuw. Het liep ongeveer tegen zessen, en we besloten te vertrekken, het was bijna sluitingstijd.
Op weg naar de uitgang riepen we plotseling verrast uit: neushoorns! En ja, links van de auto een moeder neushoorn met jong, en vader kwam er iets achteraan. Ze bleven wat grazen in de berm, en staken langzaam voor ons de weg over. We waren overwhelmed. Wat een indrukwekkende schepping, wat een prachtbeesten. Ze komen bovenaan deze pagina te staan. En het treffen met hen om vijf voor zes, maakte het gemis van de leeuwen goed. Een mooie dag. We hebben God gedankt op die berg, dat Hij het zo mooi en indrukwekkend heeft gemaakt.

No comments: