2011/10/30

Vierde bericht - zondag 30 oktober

Vandaag bezochten we de zondagse samenkomst in Akasia ('s morgens), waar we een jonge gemeente aantroffen, geleid door zendeling Dirk Maurits Boersma en zijn vrouw Rinette.
Het was een warme dienst, we leerden alle deelnemers persoonlijk kennen, en werden gevoed door de preek over Abraham's offer (namelijk zijn zoon Isaak). Het is mooi te horen hoe het Woord van God overal hetzelfde woord is: vertrouwen op God, en geloven wat Hij zegt. Dat overstijgt culturele en taalbarrières. De dienst was in het engels, maar zingen deden we ook in Sotho.
Kleedgewoonten zijn in Zuid-Afrika wel wat anders dan bij ons. Immigranten gaan als regel netjes naar de kerk: de vrouwen goed gekleed, en de mannen met jasje en stropdas.
De Afrikaanse bevolking houdt ook van goed verzorgde kleding voor kerkgang en andere feestelijke gebeurtenissen. Maar het lukt niet iedereen, het kost ook wat. De scholen kennen uniformen, zodat alle scholieren goed gekleed en netjes op school komen.
In het dagelijks leven houden de mensen ook best van uniformen. Je kunt zomaar iemand tegenkomen met een uniform, of met alleen een (militaire) pet op .....
Dit jongetje hiernaast (foto 10) draagt een stropdas, ofwel van zijn schooluniform, of spontaan, omdat-ie een stropdas heeft. Dan wil je hem ook om, natuurlijk!

2 comments:

Anonymous said...

Leuk om via dit blog jullie doen en laten te volgen. Veel plezier en wijsheid voor de komende werkweek gewenst van Margriet. (dochter van Jaap)

Tjeerd en Ineke said...

Erg leuk Roel en Madeline dat jullie met eigen ogen het werk van DM en Rintte mogen zien. Wauw. Dat staat ook bovenaan op ons verlanglijstje.

En Margriet: op de site van Tjeerd de Boer kun je nog meer lezen :) Heb je dat gezien?

http://volgdeboereninzuidafrika.wordpress.com/2011/10/25/visite/